آشنایی با عوارض شهرداری
آبادانی شهر نیازمند پرداخت به موقع عوارض توسط شهروندان است.
عوارض همان بهای خدماتی است که خواستار آن هستیم. بهرهمندی از خدمات و امکانات هزینه دارد و هزینه آن عوارض است. این در حالی است که کاهش پرداخت عوارض با بیمهری برخی شهروندان روبهرو میشود و تعدادی از آنها به هیچ قیمتی حاضر نمیشوند سهم خود را از بهای خدمات عمومی پرداخت کنند.
🔵عوارض نوسازی: نام قدیمی آن عوارض سطح شهر است و تمامی موارد مربوط به ساخت و ساز را در بر میگیرد.
عوارضی که شهرداری ها اخذ میکنند به نوعی از اصلی ترین منابع درآمدی آنها محسوب شده و ضرورت دارد که بر مبنای قوانین و مقررات مصوب از مردم اخذ شود.
شهرداری به صورت سالانه عوارضی را تحت عنوان عوارض نوسازی از تمامی ساختمانها دریافت میدارد زیرا نهاد شهرداری بر مبنای قانون شهرداریها، متولی اصلی رسیدگی به معابر و فضای سبز شهری و نوسازی ساختمانها و معابر، ایجاد مراکز تفریحی و پارکها، احداث فضای سبز و پارکینگ و سرویس بهداشتی و محافظت و مراقبت از اموال عمومی شهری میباشد.
مالکین ساختمانهای مسکونی و تجاری موظف به پرداخت عوارض سطح شهر به صورت سالانه هستند.
🔴عواقب عدم پرداخت عوارض شهرداری:
بر اساس اولویتهای مدیریتی شهرداریها، ابتدا آگاهی رسانی عمومی به صورت گسترده و وسیع در رابطه با پرداخت به موقع عوارض صورت میگیرد. لیکن در صورتی که مهلت اعطایی جهت پرداخت عوارض منقضی شود، شهرداریها وفق ماده ۱۱۲ قانون نوسازی و عمران شهری، مبادرت به اقدام از طریق مراجع انتظامی مینمایند.
حسب ماده مذکور، نهادهای اجرایی و انتظامی مکلف به همکاری با شهرداری جهت جلوگیری از مستنکف از پرداخت عوارض از بهره مندی از خدمات عمومی میباشند. از جمله اقداماتی که نهادهای اجرایی تکلیف به همکاری با شهرداری دارند، قطع اشتراکات مصرفی اعم از برق و گاز میباشد.
چنانچه شهروندی به میزان عوارض اعتراضی داشته باشد، میتواند اعتراض خود را به کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ببرد. این کمیسون که براساس ماده ۷۷ قانون شهرداریها تشکیل شده است مسئول حلاختلاف شهرداری و شهروندان درخصوص عوارض است.
🌐روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر کاکی